Közlekedési szabálysértések és közúti baleset okozása

- Amiért elveszik a jogosítványát -
Azonnali ügyvédi segítség
 
 §

Közúti baleset vagy közlekedési szabálysértés miatt bevonták a vezetői engedélyét, eltiltották a vezetéstől?

+36 70 515 5011

  Azonnali ügyvédi segítség! 

A közlekedési bűncselekmények és közlekedési szabálysértések legfőbb jellemzője, hogy mindkét esetben az elkövetőnek elveszik a vezetői engedélyét. Ez sokszor már az eljárás megindulásakor megtörténhet. FONTOS! Időben forduljon ügyvédhez, hogy a jogosítványát meg tudja tartani!

§

Munkájához nélkülözhetetlen a jogosítvány?

Lehetetlen elképzelnie a mindennapjait jogosítványa nélkül?

Elkerülné a jogosítványa bevonását?

§

Közlekedési szabálysértés:

A legtipikusabb közlekedési szabálysértések a közúti közlekedés rendjének megzavarása és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése. Ezek tulajdonképpen olyan ügyek, amikor közlekedési baleset történik személyi sérülés nélkül, vagy könnyű, 8 napon belül gyógyuló személyi sérüléssel. Ilyen lehet például egy rosszul időzített sávváltás, esetleg egy ún. ráfutásos baleset, de ide tartoznak azok az esetek is, amikor a vezető nem biztosít a kanyarodásakor elsőbbséget a szembejövőnek és összeütköznek.

Szakszerű ügyvédi védelem a jogosítvány megtartása érdekében!

A fenti példákban és a többi esetben a közös az, hogy a hatóságok az elkövető jogosítványát bevonják, a vezetéstől eltiltják. Az eltiltás ideje legalább 1 hónap, legfeljebb azonban 1 év is lehet. Az ember hajlamos azt mondani, hogy az 1-2 hónapot még megoldja valahogy, de amikor a gyakorlatban szembesül a jogosítvány hiányával, akkor már az 1 hónap is nagyon sok időnek számít. Kérjen ügyvédi segítséget, hogy a jogosítványát ne vonják be, azt az eljárás alatt és azután is megtarthassa!

Az ember az élete során rengeteget vezet és sajnos még a legrutinosabb sofőrökkel is előfordulhat, hogy nem szándékosan, de valamilyen szabálysértést követnek el. Közlekedési szabálysértés elkövetésekor a helyszínen intézkedő hatóság részéről Önt minden bizonnyal meghallgatják, elmondja az ismereteit a történtekről az intézkedő rendőröknek. Ezt követően telik az idő és látszólag semmi sem történik, nem keresik és nem is hívják, Ön vár és abban bízik, hogy nem kell komoly büntetéstől tartania. Azonban egyszer csak érkezik a döntés a rendőrségtől, hogy egy időre eltiltják a vezetéstől az okozott szabálysértés miatt. FONTOS! A határidők nagyon rövidek és gyorsan letelnek, ezért minél előbb forduljon ügyvédhez annak érdekében, hogy megtartsa a jogosítványát és azt ne vonja be a rendőrség!

+36 70 515 5011

Akár már 1 hónapos eltiltás is utánképzési kötelezettséggel járhat! Ez Önnek további költségeket, időt és energiát jelent, amit a mindennapi munkavégzés, gyereknevelés, otthoni teendők és egyéb elfoglaltságok mellett kötelezően el kell végezni, különben nem kapja vissza a jogosítványát! Ügyvédi segítséggel az utánképzés is elkerülhető, teljesen legális úton!

A jelenlegi gyakorlat a rendőrség részéről az, hogy már a legkisebb személyi sérüléssel járó szabálysértésekben is bevonják az elkövető jogosítványát, eltiltják a vezetéstől. Egy hivatásos sofőrnek, aki minden nap teherautót vezet és a jogosítványa tulajdonképpen a munkaeszköze, vagy egy ingázónak, akinek a napi munkába járás sem tömegközlekedéssel, sem pedig gyalogosan nem kivitelezhető, elengedhetetlen a jogosítvány! Ezek csak a legtipikusabb példák, de a mai rohanó világban szinte mindenki számára létkérdés a vezetői engedély.

Munkájához nélkülözhetetlen a jogosítvány? Lehetetlen elképzelnie a mindennapjait vezetői engedélye nélkül? Kérjen szakszerű ügyvédi segítséget! Egy szakértő ügyvéd tudja, hogy az ilyen ügyekben milyen szempontokat vizsgál a hatóság, mivel nem érdemes a rendőrségnél próbálkozni és mi az a stratégia, amivel a jogosítványa bevonását el tudja kerülni!

Amennyiben közúti balesetet okozott, vagy más közlekedési bűncselekmény miatt indult Önnel szemben eljárás, kérjen azonnal szakszerű ügyvédi segítséget!

+36 70 515 5011

A közlekedési bűncselekményeknél - főleg közúti baleset okozásakor, vagy ahogy a hétköznapi nyelvben elterjedt: közlekedési baleset okozásakor - az elkövető jogosítványát elveszik, bevonják. Sok esetben ez már az eljárás kezdetén is megtörténhet, ami különösen nagy hátrányt jelenthet, hiszen a mindennapi életvitelünkhez a jogosítvány nélkülözhetetlen.

Közlekedési bűncselekmény:

A közlekedési bűncselekmények közül leggyakrabban előforduló esetek a közúti veszélyeztetés és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény. De talán ezeknél is többen kerülnek eljárás alá közúti baleset okozása miatt. Ennek legfontosabb ismérve, hogy a balesetből adódóan az elkövető más(ok)nak súlyos testi sértést okoz.

§

Elengedhetetlen a jogosítványa a napi ügyek intézéshez? Szakszerű ügyvédi közreműködéssel minél előbb visszakaphatja a jogosítványát! Döntő jelentősége van annak, hogy minél korábban forduljon ügyvédhez, hiszen egy ügyvéd akkor tud a lehető legjobban és legtöbbet segíteni, ha már az eljárás legelején közbeavatkozik, kidolgozza a védekezési stratégiát és képviseli a hatóságok előtt a kihallgatások alkalmával.

A járművezetéstől való eltiltást a bíróság szabja ki, aminek az időtartama a jogszabály alapján legalább 1 hónap és legfeljebb 10 év lehet. A gyakorlatban egy olyan közlekedési balesetnél, amikor az alapesetben kizárólag súlyos testi sértéssel jár, a bíróság több mint 1 éves eltiltást is kiszabhat!

Az Ön célja, hogy a minél előbb visszakapja a jogosítványát és azt a lehető legrövidebb időre vonják be? Szeretné, hogy a bíróság mellőzze a járművezetéstől eltiltást? Kérjen ügyvédi segítséget, hogy a lehető legenyhébb büntetés szülessen!

Megfelelő védői munkával nem csak a lehetséges büntetés mérséklése, hanem adott esetben akár felmentő ítélet is elérhetővé válhat!

Egy baleset elemzése sosem egyszerű, nem fekete-fehér a felelősség kérdése sem és sok esetben szakértői vélemény hiányában nem is lehet egyértelmű döntést hozni.

Milyen büntetésre számíthat?

Közlekedési baleset esetében a jogosítványt akár évekre is bevonhatják, sőt rossz esetben ahhoz, hogy az eltiltás végén Ön visszakapja, még utánképzésre is kötelezhetik.

Az utánképzés azt jelenti, hogy Önnek egy KRESZ-hez hasonló képzésen kell részt vennie, azt sikeresen kell elvégeznie és csak ezek után, az eltiltási idő leteltével kaphatja vissza a jogosítványát. További lényeges körülmény, hogy az utánképzés nem ingyenes, akár százezer forint feletti összegbe is belekerülhet. Az utánképzés tehát idő, energia és pénz az ember számára, vagyis egy felesleges nyűg, amivel még plusszban meg kell birkóznia az eltiltás végén.

Az utánképzés elkerülhető! Minél előbb kérjen segítséget! 

FONTOS, hogy az utánképzést elkerülni csak az eljárás ideje alatt lehetséges. Amennyiben az ügye jogerősen, véglegesen lezárult, az utánképzést már nem lehet elkerülni. Ezért lényeges, hogy már az ügy megindulásakor ügyvéd képviselje Önt!

+36 70 515 5011