Büntetőjog

Teljes körű büntetőjogi védelem

A Szabó Ügyvédi Iroda a büntetőjog területén teljes körű védelmet nyújt bárkinek, aki valamilyen formában érintett egy büntetőeljárásban akár sértetti, akár terhelti (gyanúsított vagy vádlott), illetőleg egyéb minőségben. A védelem többek között az alábbiakat jelenti:

  • tájékoztatás és felkészítés az eljárás lehetséges kimenetelére,
  • védekezési stratégia kidolgozása,
  • folyamatos kapcsolattartás az eljárásban résztvevő hatóságokkal,
  • az ügyfél irányába történő folyamatos tájékoztatás az eljárás aktuális állásáról, valamint
  • a szükséges indítványok elkészítése annak érdekében, hogy az ügyfél számára a legkedvezőbb eredménnyel záruljon az eljárás.

A büntetőjog területén az időnek kulcsfontosságú szerepe van a terhelt szempontjából, így egyáltalán nem mindegy, hogy mikor veszi igénybe tapasztalt védőügyvéd segítségét - ha egyáltalán igénybe veszi. Minél hamarabb fordul ügyvédhez, annál jobbak az esélyei az eljárás végkimenetelét illetően és az őt védő ügyvéd is akkor tud a leghatékonyabb védelmet biztosítani, ha már az eljárás legelején a védence mellett lehet. Ennél fogva nem mindegy, hogy az eljárás során gyanúsított személy a kihallgatására egyedül, bizonytalanul és kétségbeesetten megy, vagy pedig egy tapasztalt védőügyvéddel az oldalán magabiztosan, kioktatva a jogaira és kötelezettségeire, valamint a megfelelő védekezési stratégiával a fejében lép be a rendőrség hivatalos helyiségébe.